اقتصاد کینزی Keynesian economics
جان مینارد کینز، یک مقام دانشگاهی و دولتی بریتانیایی و استاد رشته اقتصاد است که تاثیر زیادی روی دیدگاههای اقتصادی داشته است. تا پیش از کینز در اقتصاد کلاسیک، دولت ها برای مدیریت چرخه اقتصادی کار چندانی انجام نمیدادند، زیرا معتقد بودند این چرخه خود را اصلاح میکند. اما کینز، در مواجهه با رکودبزرگ، استدلال کرد که رکوداقتصادی باعث تضعیف تجار و تولیدکنندگان و کاهش مصرف می شود و مصرفکنندگان را از هزینه کردن منصرف میکند. دولت ها به جای متعادل کردن بودجه خود، می توانند وام بگیرند و هزینه کنند این هزینه ها باعث احیای تقاضا می شود.
یکی از مثالهای کینز در این خصوص این بود که میگفت (نقل به مضمون) دولت باید یک عده را استخدام کند تا چاله بکنند و پول را دفن کنند و عده دیگری را استخدام کند تا دوباره همان چاله را بکنند و پولها را دربیاورند.
پس از سال 1945، بسیاری از دولت ها رویکرد کینزی را اتخاذ کردند و از سیاست مالی برای مدیریت چرخه اقتصادی استفاده کردند.
ضمنا کینز تاثیر زیادی در تشکیل پیمان گات داشت.
درباره سامان پاینده پور
من سامان پاینده پور دانش آموخته اقتصاد هستم و بیش از 20 سال در حوزه های مختلف مالی و بانکی تجربه دارم و تاکنون بیش از 100 دوره آموزشی در حوزه های مختلف مالی از جمله تجزیه و تحلیل صورتهای مالی، ابزارهای مالی، روشهای تآمین مالی و ... در آموزشگاههای مختلف و بانکهای مختلف ماننده گروه مالی شریف برگزار کرده ام. مجوز سازمان برنامه و بودجه برای آموزش به کارکنان دولت را دارا هستم
نوشتههای بیشتر از سامان پاینده پور
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.