هجینگ یا پرچین Hedging
هجینگ به معنای پرچین و حصار در حقیقت مانند یک مامن امنی است که سرمایهگذار یا تاجر برای خود ایجاد میکند. هجینگ به معنی کاهش معنی دار ریسک در معاملات سرمایهگذاری و تجارت است. ایشان با روشهایی سعی میکنند ریسک خود را کاهش دهند. البته ریسک هیچگاه صفر نخواهد شد اما با استفاده از تکنیکها و روشهایی سعی در کاهش ریسک دارند. معامله گران معمولا سعی میکنند از عدم قطعیت نایت دوری کنند و هجینگ یکی از راههای دوری از از این موضوع است.
مثال یک معامله گر همزمان هم پوزیشن خرید میگیرد و هم پوزیشن فروش یا یک فرد الان به میزان 10 گرم طلا به صورت فیزیکی میخرد و از طریق معاملات آتی 10 گرم طلا را با قیمت بالاتر میفروشد و چون طلا را موجود دارد ریسک خود را به حداقل میرساند.
یکی از مهمترین موارد هجینگ مربوط به ارز است به عنوان مثال یک واردکننده قرار است سه ماه بعد جنسی به مبلغ 1000 دلار وارد کند و پیش بینی میکند که قرار است نرخ ارز بالا برود. ایشان نرخ ارز را با یک فروشنده برای سه ماه آینده فیکس میکند و در ازای این فیکس کردن نرخ ارز مقداری کارمزد میپردازد. در این حالت به اصطلاح خود را در برابر نوسانات نرخ ارز هج کرده است. حال ممکن است نرخ ارز کاهش یابد و ایشان زیان کند (به هرحال ریسک صفر نمیشود) اما در برابر افزایش نرخ ارز خود را ایمن کرده است.
مبحث هجینگ در بازارهای مالی یک مبحث بسیار گسترده است و نیازمند دانش بالایی از ابزارهای بازار علی الخصوص ابزارهای مشتقه دارد. همچنین برای استفاده از ابزارهای بدهی، از رتبه بندی اعتباری استفاده میشود.
البته هجینگ با بیمه خیلی متفاوت است که این تفاوت در جای خود توضیح داده خواهد شد.
درباره سامان پاینده پور
من سامان پاینده پور دانش آموخته اقتصاد هستم و بیش از 20 سال در حوزه های مختلف مالی و بانکی تجربه دارم و تاکنون بیش از 100 دوره آموزشی در حوزه های مختلف مالی از جمله تجزیه و تحلیل صورتهای مالی، ابزارهای مالی، روشهای تآمین مالی و ... در آموزشگاههای مختلف و بانکهای مختلف ماننده گروه مالی شریف برگزار کرده ام. مجوز سازمان برنامه و بودجه برای آموزش به کارکنان دولت را دارا هستم
نوشتههای بیشتر از سامان پاینده پور
1 دیدگاه
اولین کسی باشید که در مورد این مطلب اظهار نظر می کند.